top of page

CLOWN IN DE ZORG
OPLEIDING

 

14 dagen + praktijkstages. Volgt op basis opleiding & voor ervaren clowns

4F45FF2F-22FB-4BC7-A252-057FADA4A142_edi

Clownen is een taal, een ambacht, een kunst. Tijdens deze opleiding leer je hoe deze kunst toe te passen in de zorg, hoe je publiek centraal te zetten in je spel, zodat je met je clownsbezoek een effect bereikt dat dieper gaat dan een simpele afleiding. 

We oefenen met de clown-tools, we helpen je je clowns-personage en kostuum te ontwikkelen en breiden dit uit met stem, muziek, objecten, poppen... We kijken naar hoe het contact met de ander de basis is van alle spel. We leren luisteren. Naar wat is en wat nodig is, luisteren naar je publiek, het moment, en jezelf.  

Je leert clownen voor verschillende doelgroepen, pediatrie, mensen met een beperking of dementie. Naast de lessen volg je ook een aantal praktijkstages in verschillende zorginstellingen. Zo krijg je een realistisch beeld. Deze opleiding geeft een goede basis om mee te doen aan een auditie bij een van de professionele clown-organisaties, ook leer je hoe de clown te integreren in je huidige werk in de zorg.

Binnen de opleiding leren we ook clownen binnen de strikte hygiëne regels in een ziekenhuis en krijgen we basiskennis van verschillende ziektebeelden.

Alle lessen worden gegeven door Bart Walter & Annemie Missine

Max 12 deelnemers.

WANNEER

DATA OPLEIDING 2023

za 26, zo 27, ma 28, di 29 AUG 

vr 15 & do 28 SEPT 

za 14 & zo 15 OKT 

vr 10 & za 11 NOV 

vr 1, vr 15, za 16, zo 17 DEC 

We werken telkens van 10u tot 16.00u

 

+ een halve dag stage in het ziekenhuis die we samen plannen

+ Drie x 3 uur online ( avonden nog samen te vinden)  

 

INSCHRIJVEN?

Aangezien de plaatsen beperkt zijn (max 12), passen we een selectie toe. Om aan de opleiding mee te doen dien je daarom eerst een BASIS OPLEIDING bij ons gevolgd te hebben. Bij inschrijving vragen we je ook om een motivatiebrief te schrijven.  

PRIJS 

-1750 € privé tarief 

-2150€ Zakelijk tarief (als je organisatie het betaalt)

Wanneer je je inschrijft voor onze basis of opleiding dan accepteer je onze Algemene Voorwaarden.

bottom of page