top of page

CLOWN IN DE ZORG
BASIS

EEN CURSUS IN LICHTE & SPEELSE EMPATHIE

Een introductie in de wereld van de contactclown en de filosofie van waaruit wij spelen.

Clownsense, School voor clowns & mens | Opleiding clown in de zorg/ Cliniclown | clown workshops | coaching | Teambuilding |

Een BASIS, om te proeven aan de zorg-/clini-/contact-clown. Ontdek wat deze vorm van clownen zo bijzonder maakt. Leer om op een speelse manier contact te verdiepen, groei voelsprieten, ontdek de clown-kameleon en leer hoe je de basis-regels van de clowns-kunst kunt gebruiken om je publiek te laten stralen. Leer hoe 'observeren', 'contact' en 'improvisatie' de basis vormen van deze vorm van clownerie. 

Daarnaast geven we ook veel aandacht aan andere belangrijke kwaliteiten zoals luisteren, inlevingsvermogen, zelf- bewustzijn en communicatie.

Je leert hoe de clown zijn spel aanpast aan wat nodig is. Hoe hij zijn publiek kan empoweren door deze deel van het spel te laten zijn.

Laat "licht contact" het hart van je spel zijn. 

VOOR WIE

De basisopleiding staat open voor iedereen die nieuwsgierig is meer over de zorgclown te weten, met en zonder achtergrond in clownerie. 

WANNEER

We organiseren dit najaar 2 basissen met dezelfde inhoud, je hoeft er dus maar 1 te volgen om mee te kunnen doen aan de opleiding die erop volgt:

  • Basis 1:  11, 12 & 13 Oktober 2024 (vrijdag van 18.30-22, Zat & zo van 10u-16u.45) 

  • Basis 2:  6, 7 & 8 December 2024 (Vrijdag & Zat. van 10u-16, Zondag van 10u tot 15u)

De deadline om je in te schrijven voor de opleiding ligt dit jaar op 11 dec 2024!

Prijs:

  • 350 €

 

Heb je al veel ervaring met clownen? Bijv: je speelt al als clown (in de zorg, in theater of op straat), of je volgde al heel wat jaren clown-workshops, en je wilt je vormen in het spelen in de zorg, dan kun je ook naar de Basis-avond voor ervaren clowns komen die we op 2 oktober organiseren.  

Na deze basis kun je doorstromen naar de opleiding tot clown in de zorg/ clowntherapie die begin 2025 begint. 

Wanneer je je inschrijft voor onze basis of opleiding dan accepteer je onze Algemene Voorwaarden.

bottom of page