top of page

NEUS OP ZAK

CLOWNTOOLS OM CONTACT MET BEWONERS/ PATIENTEN TE VERDIEPEN

groep opl2.jpg
82E3D2A0-CA72-4EC9-9946-567A1516DDE5.jpeg

CLOWNTOOLS VOOR ZORGVERLENERS

Voor teams van hulpverleners, ziekenhuizen, verzorgtehuizen,

leerkrachten scholen buitengewoon onderwijs, etc

Vanuit onze jarenlange ervaring hebben we een speciaal traject opgezet waarin we clowntools aanreiken aan hulpverleners. De clown heeft een heel eigen manier van in contact treden, waarin oog is voor de mens achter de ziekte of handicap. En dat is niet ankel met fantasie en humor. De contactclown heeft vele andere tools om in fragiele situaties contact te leggen, o.a. via aanraking, stem, basale (clowns-)stimulatie, spel, etc. Soms gebeuren er wonderen tussen de clowns en mensen die door hun beperking of dementie soms moeilijk te bereiken zijn. Via duidelijke oefeningen nemen we uw team mee in de benaderwijze van de zorgclowns, niet om van hulpverleners clowns te maken, maar om te leren hoe dat deze clownstools een aanvulling kunnen op het dagelijkse werk en contacten met bewoners/ patiënten. Een lichte en diepgaand onderzoek in het wonder dat contact kan zijn.  

Geïnteresseerd om uw team eens onder te dompelen in deze bijzonder wereld van contact maken? Contacteer ons dan best even om samen te kijken wat we voor u kunnen betekenen. 

OPEN WORKSHOP: 

Ma 22 jan 2024

CLOWNTOOLS voor zorgverleners, door Bart Walter & Gert Boeckx van de Zorgclowns.

Meer info volgt snel!
Geinteresseerd? Stuur ons even een mailtje, dan houden we je als eerste op de hoogte. 

 

 

 

Enkele referenties zijn: De Zonnepoort school voor buitengewoon onderwijs Gent, Ulysse, verschillende asielzoeker-centra, Bij-Sien, Thomas Moore Hogeschool, KU-Leuven, ZorgSaam, ...  

bottom of page