top of page
IMG_2320.jpeg

CLOWN

Clownsense, School voor clowns & mens | Opleiding clown in de zorg/ Cliniclown | Workshops | coaching | Teambuilding | België

EEN HEDENDAAGSE SJAMAAN

IMG_2320.jpeg

Het archetype van de clown is zo oud als de mensheid. In vele culturen vinden we figuren die door hun groot relativeringsvermogen met liefde een spiegel voor hielden om zo hun gemeenschap te wijzen op wat essentieel is. De clown was sterk verbonden, soms zelfs één met de sjamaan. (bijv Heyoka, Koyemsi, narren, Siberische tricksters, pueblo clowns )  Deze figuren brengen vaak een combinatie van speelsheid, humor en diepe spirituele wijsheid met zich mee, en dienden als bemiddelaars tussen de menselijke wereld en de spirituele rijken.

Deze workshop is geen geschiedenisles, is geen les in puur sjamanisme, maar een clownsles die voortbouwt op deze traditie. We kijken naar hoe de clown door zijn verbondenheid met het grotere (zoals ik vaak zeg: het universum), met zijn/haar intuïtie, vol verwondering speelt met alles wat zich aandient. We duiken in de 'trance' van het clown-zijn. Hoe zijn rebelse liefde kan doen voelen en transformeren, ons dichter bij onszelf brengt, of nog beter: onszelf kan doen overstijgen. Onderzoek hoe je het moment magisch intens kunt maken, je de realiteit zelf kan transformeren, om zo je clown een helende spiegel te laten worden.

FRANSTALIGE workshop

WANNEER 13 (avond) 14 & 15 September 2024

                  10h-16h

WAAR         Destelheide, Dworp, naast BXL            

PRIJS          345 €

DOOR           Bart Walter & Thierry Boivin

bottom of page