top of page

COACHING & TRAINING

groep opl2.jpg

voor zorgclown-organisaties 

IMG_9315.jpeg

COACHING

Voor clownorganisaties &

individuele clowns

D0873AD6-BF9E-4C77-97C3-253CEB8275A8_1_201_a.jpeg

Onze zorgclown coaching wordt gegeven door Bart Walter 

Na 20 jaar ervaring voor veel verschillende doelgroepen als clown in de gezondheidszorg, leer ik nog elke dag bij. Ik werk graag met clownsgroepen om deze passie te delen en te verdiepen. Clownswerk verrijkt mijn lessen en omgekeerd. Het is leren zonder einde. Dus ik zou hier kunnen schrijven dat ik weet hoe je moet clownen, maar in werkelijkheid weet ik steeds minder... Niet weten, maar jezelf afvragen waarom, hoe, wat, enz... zijn de belangrijkste waarden die ik onderwijs als clown. Leren luisteren... niet durven weten. En daar een lekker sausje van clown, humor en vaardigheden overheen gieten. 

Ik heb het genoegen gehad om met veel verschillende groepen te mogen werken en ben mooie vragen en thema's tegengekomen. Dus vertel me je vragen of behoeften en ik luister, om een aangepaste workshop voor te stellen. 

We kunnen ook rond vaste thema's werken. 

(b.v. Improvisatie-tools, Duo of solo werk, Veerkracht van de clown & acteur, Zelfzorg, Spel door aanraking, Speelse verbindingen met mensen met een handicap of dementie; Alle zintuigen gebruiken om te verbinden, De kracht van muziek en ritme, Wie ben ik? het verdiepen van je clown-karakter, Coachings op de werkplek, etc...)

Enkele referenties: Theodora Foundation international, Cliniclowns, Contactclowns in de zorgAachener Klinikclowns, De Zorgclowns & Co, Tante Louise, Les Amis d'Al, Koté-clown, Dienstencentrum Ter Engelen, Clownsgroep Nijmegen, Giels bos, Collectif La Canopée, De lunatics gent, Espace Catastrophe, Transe-en-Danse en naast die organisaties vele solo-clowns op de werkvloer of op scène... 

bottom of page