top of page
ils%20bellen_edited.jpg

contact-clini-zorg-gentle-empathie-relatie-ziekenhuis-clowndokters-gezondheids-verbindingskunstenaars

CLOWN THERAPIE

OPLEIDINGEN & COACHINGS

COACHING

Screenshot 2022-01-25 at 11.40.30.png

INSPIRERENDE WORKSHOPS

Voor Internationale healthcare-

clown organisaties

CLOWNTOOLS

klaaromtebeginnenrond.jpg

VOOR ZORGVERLENERS

versterk empathische lichtheid

op de werkvloer

IMG_5060_edited.jpg

Lachen is een medicijn

zonder bijwerkingen. 

EEN BEETJE GESCHIEDENIS

Wat Michaël Christensen in 1986 deed inspireerde velen. Hij staat aan de wieg van het beroep van HEALTCARE CLOWN. Hoe? Na zijn circusoptreden bezocht hij zijn doodzieke broer. Bij zijn overlijden gaf zijn broer hem een leren dokterstas. Niet wetende wat ermee te doen zette hij deze in de kast.

Een aantal maanden later vroegen de dokters of hij op een congres wilde spelen voor dokters. Michael nam de tas uit de kast en deed een doktersjas aan. Dr Stubs was geboren. Dit beviel zo goed dat hij op vraag van en samen met de dokters de eerste 'CLOWN-CARE-UNIT' ter wereld oprichtte. Hierin speelde hij samen met de internationale artiesten uit zijn circus; Het BIG-APPLE-CIRCUS.

De basis was gelegd voor de start van een nieuw, sociaal en artistiek, passievol ambacht. Na een aantal jaar hebben de artiesten waarmee hij is begonnen dit werk meegenomen naar de landen waar ze vandaan kwamen. Overal kiemden deze zaadjes uit tot Clownorganisaties die nog steeds bestaan (o.a. Rire medecin (Fr), Red doses int., Doutores da Alegria (Br), )  Ondertussen zijn we enkele tientallen jaren later en wordt dit werk over heel de wereld beoefend.

 

En zo komen we bij onszelf, bij onze passie voor de clown en het willen doorgeven van onze jarenlange ervaring en kunde als clown in ziekenhuizen en voorzieningen.

bottom of page