top of page
laugh2.jpg

CLOWNSENSE

VISIE

Wij geloven dat de clown nodig is in onze maatschappij.
Dat zijn lichtheid, relativeringsvermogen, en verbondenheid goed doen. Voor zijn publiek maar ook voor de persoon achter de clown. Daarom gebruiken we clownerie als middel om mensen & organisaties te helpen om in lichtheid en menselijkheid in contact te komen met zichzelf en met elkaar.

De clown verbindt door te luisteren, relativeert, is zich bewust van zichzelf durft op authentieke wijze te spelen met wat is en laat daarmee zijn publiek stralen. 

Clownsense zet zich actief in voor de professionalisering van de clown in de zorg. Dit doen we door een professionele opleiding,  coaching en bijscholingen enerzijds en anderzijds door het bieden van een paraplu waaronder individuele clowns, clown-organisaties  en zorgverstrekkers een plek vinden om te delen, en te groeien. Hiervoor werken we samen met partners uit de cultuur en zorg-sector.

Clownerie is voor ons een volwaardige kunstvorm. Een clown speel je niet, clownen is een staat van bewustzijn gemengd met een grote bagage van artistiek kunnen. In clownen komen vele andere kunstvormen samen, theater, muziek, poppenspel, dans, poëzie, acrobatie, magie,... Onze workshops zijn een plek om de clowns-taal te leren, te verdiepen en te onderhouden.  

Clownsense staat in verbinding met de wereld om ons heen. Op lokaal en internationaal vlak werken we samen, volgen, ondersteunen en innoveren we ontwikkelingen, om zo de clown een stevige plek in de maatschappij te geven, en andersom! 

Clownsense is een project van:

THE POETIC BODIES VZW

Vanderborghtstraat 128, 1090 Jette

Ondernemingnummer: BE 0650.851.489

Mail: info@clownsense.eu

 Tel: +32 0477813662

bottom of page