top of page
achter%2520paravent_edited_edited.jpg

ONZE BASISFILOSOFIE

Onze basisfilosofie

 

Een bezoek van een clown is een uitnodiging tot spelen, tot relativeren en emotioneel ontladen. De clown is een bijzonder wezen, daar hij compleet aanwezig is in het nu, zonder oordeel en vol lichtheid. De clown is meester is het in contact treden, met de ander en met zichzelf. Hij ontdekt nieuwsgierig en door fouten te durven maken overal mogelijkheden. Vanuit een open 'zijn' zegt hij innerlijk overal JA op, waarmee hij accepteert en de dingen lichter maakt. De clown leeft volgens een eigen clowns-logica waarin alles mogelijk is; vanuit een lichtheid maakt hij de realiteit als het ware elastisch, om zo te spelen met wat is.

 

De clown in een zorgvoorziening

Een bezoek van een clown kan bijdragen aan het welzijn en het genezingsof acceptatie-proces van een patiënt en zijn directe omgeving. De clown treedt in contact met de mens achter de patiënt, en weet zelfs in situaties waar woorden onmogelijk zijn op non-verbale manier te communiceren, op het niveau van de patiënt. Door op de millimeter te luisteren, zet hij niet zichzelf, maar de patiënt centraal. Door zijn oprechte, lichte en gevoelige speelsheid creëert hij mogelijkheden en ruimte voor ontlading, empowerment en menselijkheid.

Internationaal gezien bestaan er meerdere onderzoeken naar clowns in zorginstellingen die aanwijsbaar positieve resultaten tonen op meerdere vlakken, van psychisch welzijn, tot pijnverlichting.

Inschrijven of info? info@clownsense.eu

bottom of page