top of page

CLOWNS-ONTMOETING 

klaaromtebeginnenrond.jpg

VOOR PROFESIONELE CLOWNS IN DE ZORG IN FRANSTALIG BELGIE 

TOEKOMST-REFLECTIES

Dinsdag 19 November 2024

13u00 - 16u30 

Geïnspireerd door De Clown Care Unit (opgericht door Michael Christensen in de jaren '80).  Hun aanpak, waarbij humor en speelsheid werden gebruikt om de geestelijke en emotionele gezondheid van patiënten te verbeteren, inspireerde talloze organisaties wereldwijd. 

Mede dankzij het werk van deze pioniers is ons vak gegroeid en geaccepteerd. Sindsdien zijn er tal van initiatieven opgericht en spelen clowns op vele verschillende plekken in de zorg.  

In het verlengde van de opleiding tot clown in de zorg die clownsense sinds 2016 geeft, voelen we nu de noodzaak deze dag te organiseren. Na 30 jaar werkt ons vak nog steeds in de marge, en staan de financieringsmogelijkheden soms onder grote spanning. We willen u graag uitnodigen voor deze 1e Professionele bijeenkomst, om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren, en samen te reflecteren hoe een sterke fundering voor de toekomst van ons vak te smeden;  

Voor Wie? Voor professionals die iets te maken hebben met ons vak. dat kan zijn: clowns, artistieke directeuren, ,professionals in de financiering van de culturele sector, zorgverleners, psychologen, politiek, enz.).

Op het programma:  Er wordt gewerkt in 3 reflectiegroepen, (met momenten van getuigenissen, informatie, delen en discussies) rond de volgende thema's:

1. Opleiden van clowns in de zorg, hoe en waarom. Clownen in de zorg is een volwaardig vakgebied, Die de kunst van de clown vermengd met andere vaardigheden en gevoeligheden.

2. Locaties: Waar en voor wie spelen clowns? Stand van zaken, getuigenissen en nieuwe mogelijke perspectieven.

3. Financiën: Hoe worden deze interventies gefinancierd? Hoe kunnen we een duurzame toekomst voor dit beroep creëren in een voortdurend veranderende wereld?

Oproep tot bijdragen: Heb je iets bij te dragen aan deze dag, een interessant verhaal of ervaring in een van deze 3 thematieken? Neem dan contact met ons op via het volgende adres: info@clownsense.eu

Het is belangrijk om je voor deze dag in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt (60).

Schrijf je nu hieronder in voor een van de drie thema's.

DEZE DAG IS FRANSTALIG

Meer info en vragen:

Thierry Boivin

thboivin@hotmail.com,

+32 474904210

Bart Walter

info@clownsense.eu

+32 477813662

Dinsdag 19 november 2024

13u00 tot 16u30

Inkom gratis

Théâtre de la Montagne Magique

Rue du Marais, 57
1000 Bruxelles

savethe date13nov..odt.png
bottom of page