CLOWN IN DE ZORG
OPLEIDING

 

14 dagen + praktijkstage. Volgt op basis opleiding & voor ervaren clowns

Clownen is een taal, een ambacht, een kunst. Tijdens deze opleiding leer je hoe deze kunst toe te passen in de zorg, hoe je publiek centraal te zetten in je spel, zodat je met je clownsbezoek een effect bereikt dat dieper gaat dan een simpele afleiding. 

We oefenen met de clown-tools, we helpen je je clowns-personage en kostuum te ontwikkelen en breiden dit uit met stem, muziek, objecten, poppen... We kijken naar hoe het contact met de ander de basis is van alle spel. We leren luisteren. Naar wat is en wat nodig is, luisteren naar je publiek, het moment, en jezelf.  

Je leert clownen voor verschillende doelgroepen, pediatrie, mensen met een beperking of dementie. Naast de lessen volg je ook een aantal praktijkstages in verschillende zorginstellingen. Zo krijg je een realistisch beeld. Deze opleiding geeft een goede basis om mee te doen aan een auditie bij een van de professionele clown-organisaties, ook leer je hoe de clown te integreren in je huidige werk in de zorg.

Binnen de opleiding leren we ook clownen binnen de strikte hygiëne regels in een ziekenhuis en krijgen we basiskennis van verschillende ziektebeelden.

Max 14 deelnemers.

WANNEER

De opleiding van 2022 zal lopen van medio Mei tot eind November.  De data zijn nog niet bekend.

We werken telkens van 10u tot 16.00u 

Wanneer je je inschrijft voor een van onze workshops, dan accepteer je onze Algemene Voorwaarden.

Privé tarief: 

TARIEVEN:

Privé tarief:  

1580,- €

Zakelijk tarief

(als je organisatie het betaalt) 

TARIEVEN:

Zakelijk tarief
(als je organisatie het betaalt) 

2190,- €