In 1986 ontdekte Michaël Christensen het beroep van Ziekenhuisclown. Na zijn circusoptreden bezocht hij zijn doodzieke broer en speelde op zijn weg voor kinderen en personeel. De basis was gelegd voor de start van een nieuw, sociaal en artistiek, passievol ambacht. Ondertussen zijn we enkele tientallen jaren later en wordt dit werk over heel de  wereld beoefend. En zo komen we bij onszelf, onze passie voor de clown en het graag willen doorgeven van onze jarenlange ervaring en kunde als clown in ziekenhuizen en voorzieningen.

 

 CLOWN IN DE ZORG OPLEIDING

 

De opleiding bestaat uit 2 delen: Een basisopleiding (3 modules), en een vervolgopleiding (14 dagen en 5 stage momenten).

 

De basisopleiding 

Dit is een introductie in de wereld van de contactclown en de filosofie van waaruit wij spelen. Deze drie workshops staan open voor iedereen, met of zonder achtergrond in clownerie en vormen samen een geheel. Elk weekend heeft een andere thematiek. We bieden enkele basistechnieken clownerie aan en geven we ook aandacht aan andere belangrijke kwaliteiten zoals luisteren, zelfbewust wording, en communicatie. Voor iedereen die nieuwsgierig is meer te weten over dit vak, die eventueel clown wil worden, die zijn eigen vak wil verdiepen of die gewoon zijn/haar eigen ontwikkeling. Je kunt 1, 2 of 3 weekends volgen. Deze basisopleiding wordt meerdere keren per jaar gegeven.  

Meer info

 

De Vervolgopleiding 

In deze opleiding leer je specifieke kwaliteiten die je als clown nodig hebt om te spelen in de zorg. De opleiding staat open voor mensen die de basis weekends hebben gevolgd, en voor mensen die (een zekere) ervaring hebben in clownerie.

Meer info 

 

 

 

Meer weten over onze basis-filosofie

 

 

Als je je inschrijft in een van onze opleidingen ga je accoord met onze voorwaarden

 

 

Alle lessen worden gegeven door Jan Dillen en Bart Walter.

 

Voor inschrijving, vragen of meer informatie:

Stuur een mailtje naar info@clownsense.eu en wij sturen je dan verdere concrete informatie.