top of page
ils%20bellen_edited.jpg
OPLEIDING

CLOWN IN DE ZORG

Een basisopleiding + een professionele opleiding met stages

BASIS OPLEIDING

olafbedkindrondklein.jpg

open voor iedereen

Maart-April 2023

Een introductie in de wereld van de contactclown en onze filosofie. Je leert enkele basistechnieken van de clownerie. Daarnaast trainen we ook met een aantal belangrijke kwaliteiten, zoals empathie, luisteren & communiceren.

OPLEIDING

contact2 wit.jpg

14 dagen + stage momenten

volgt op basis-opleiding

en voor ervaren clowns

Duik dieper in het clownen voor verschillende doelgroepen: pediatrie, mensen met een beperking of dementie. Praktijkstages in zorginstellingen geven je een realistisch beeld bereiden je goed voor op een auditie.   

IMG_5060_edited.jpg

Lachen is een medicijn

zonder bijwerkingen. 

EEN BEETJE GESCHIEDENIS

In 1986 ontdekte Michaël Christensen het beroep van Ziekenhuisclown. Na zijn circusoptreden bezocht hij zijn doodzieke broer. Hierdoor kwam hij in contact met de dokters en het ziekenhuis. Bij zijn overlijden gaf zijn broer hem een leren dokterstas. Niet wetende wat ermee te doen zette hij deze in de kast.

 

Een aantal maanden later vroegen de dokters of hij op een congres wilde spelen voor dokters. Michael nam de tas uit de kast en deed een doktersjas aan. Dr Stubs was geboren. Dit beviel zo goed dat hij op vraag van en samen met de dokters de eerste 'CLOWN-CARE-UNIT' ter wereld oprichtte. Hierin speelde hij samen met de internationale artiesten uit zijn circus; Het BIG-APPLE-CIRCUS.

 

De basis was gelegd voor de start van een nieuw, sociaal en artistiek, passievol ambacht. Na een aantal jaar hebben de artiesten waarmee hij is begonnen dit werk meegenomen naar de landen waar ze vandaan kwamen. Ondertussen zijn we enkele tientallen jaren later en wordt dit werk over heel de wereld beoefend.

 

En zo komen we bij onszelf, bij onze passie voor de clown en het willen doorgeven van onze jarenlange ervaring en kunde als clown in ziekenhuizen en voorzieningen.

bottom of page